mitt år, del ett

I Januari försökte vi mest överleva vintern genom att hänga tillammans så mycket vi kunde, mycket hemma hos Anckers där vi lekte lekar och åt nattmat tillammans.





Jag var nästan jämt med Frida, hon och jag hade så mycket roligt så att jag inte ens kan berätta hälften, det skulle ta för lång tid.



Sen kom Februari och Frida fyllde år, hon hade lokalfest ute i Årsta.







Jag och Anna upplevde en del nattliga äventyr också.



Men det störta som hände i Februari var att jag firade ett helt år med den här killen.











Det var nog den mest perfekta dagen i mitt liv.



Vi åkte lite skridskor också.



I Mars hade Raffe fest, och vi försökte mest dansa och kramas fastän våra hjärtan var frusna av den långa vintern.









Man började trotsa kylan med att bära shorts och tunnare kläder.



Den första April, och påsklovet firades in hos Anna, som också hade fyllt år.





Jag och Frida lagade påskmiddag till våra pojkvänner, och efteråt blev det fest.








Jag firade också valborg hemma hos Elliot med ett gäng söta människor.





I Maj började vårsolen titta fram på riktigt.



Jag och Elliot låg på gräsmattor och fikade nästan hela tiden.





Jag gick på kvälls-promenader med Cassandra och sommaren närmade sig med stormsteg.





På dagarna åt vi glass nere vid kanalen.



Max hade några fester, men det fastnade inte på så många bilder.



Månaden slutade ganska underbart med fest ute på Ekerö hemma hos Gustav som har ungefär det finaste huset i världen.





Jag och Elliot hängde också mycket med dom här finisarna, Fanny och Raffe.



Den 17 Maj har jag beskrivit som den första sommardagen, och den spenderades i kungsan med Frida. Vi hittade på någonting ungefär varje ledig sekund vi hade och jag mötte ofta upp henne vid hennes jobb på BK.


nothing but the truth.

jag är alltid tryggast när du är en liten bit ifrån, en rörelse i ögonvrån

Your life might twist and turn.

Dagen har flytit på bra alltså, som det alltid gör när man går ur sängen först vid 12. Men det är så det ska vara på lov, vad ska man göra ute vid 9 liksom? Lika bra att ligga kvar och känna hur ledig man är, det är bara någon vecka då och då man har den turen.

Annars har jag tagit en sväng till Forum Nacka, köpte lite sena julklappar och en tröja jag tänkte ha på nyårsafton. Lite paljetter och stuffs, jag är nöjd.

Nu blir det middag och sen troligen umgås med Elliot all night long.

det här lyssnar jag på

i don't care if it hurts, i want to have control









lite sommar och lite tisdags-musik får ni här mina vänner

I just want your kiss boy.

Dagens - sovit med honom tills mitt på dagen, ätit en äcklig billy's pizza, shoppat lite underkläder och nu sitter jag här. Uttråkad som fan, för ingenting händer på det här lovet.


you know i'd never ask you to change.

Intressant kväll igår, min fina vän Ida var på besök från Borås, och det är alltid lika roligt när hon är här och gör stan osäker med mig. I början av kvällen satt vi och pratade med våra pappor som är barndomvänner om deras vilda tonårs liv över en grillbiff, sen åkte iväg och hälsade på ett litet gäng människor söder om stockholm. Det började lite sent och lite segt, men efter en promenad till statoil typ någon kilometer bort var man klarvaken. Sen satt vi och "dividerade" om viktiga saker på ett golv i en lägenhet fylld av tända ljus, utan ström och bytte julklappar inne på toan. Mysigt.




her eyes make the stars look like they're not shining.

Jag har inte bloggat på några dagar, jag har bara haft det allmänt mysigt och gjort absolut ingenting. Förutom någon skidtur då jag ramlade hundra miljoner gånger ungefär, tror aldrig mer jag kommer åka skidor efter det. Sen har jag ätit massa choklad, alladin från det undre lagret och umgåtts med släkt och pojkvän. Jag har fått pengar till Peace and Love och lite andra fina julklappar. Samt pussat lite på minsting kusinen.











här har ni en liten del, nästa kommer imorgon eller nått.

i'd catch a grenade for you.


Okej, att Zac Efron är singel och så är ju fullkomligt underbart, är man så snygg som han är borde man dela med sig till lite fler än en person.

Men frågan är, hur kunde han dumpa Vanessa när hon ser ut såhär? Det går ju inte att undvika, hon är ganska så snygg alltså. Fast vem vet, det kanske var hon som dumpade honom.

He never make it rain, like Southern California



Det här går på repeat hos mig ikväll.
Talangfulla tjejer.

-


it is about living your life to touch someone else’s.





Dom här söta tjejerna var jag och fikade med idag, sen drog vi hem till Josefin, lyssnade på musik, drack julmust och fick flashbacks från högstadiet typ. Sånt vi gör en gång varje jul.

Nu är det julafton om två dagar och det känns inte sådära jättemycket. Men mysigt är det. Just nu känner jag mig jättehypad och glad av någon anledning, men har ingen att hypa med. Segt.

Why do we feel it's necessary to yak about bullshit in order to be comfortable?

Idag lagade jag kyckling-quesedillas tilsammans med Elliot, med hur mycket ost som helst, dögott blev det. Sen tittade vi på filmen Pulp Fiction som ingen av oss konstigt nog hade sett. Den var grym, men det har man ju lärt sig att Tarantino's filmer är nu.

Och idag lekte vi bara runt i skolan, gjorde julkort och åt risgrynsgröt, sådär som man alltid gör på avslutningar. Och nu har jag 20 lediga dagar. I'm lucky.




Genius right through.

Ikväll har jag varit på middag och julklappsbytning hemma hos min fina vän Cassandra. Vi åt saffrans risotto, kyckling med mozarella och bacon och till efterätt blev det rockyroad godis, chokladtryffel och knäck. Sen lite Jul med Jamie Oliver och såklart Ernst på det. Så underbart gott var allt vi åt och precis vad jag behövde efter att varit i skolan från 8:30 till 16:30. Men, nu är nog allt klart. Ja, det får vara det.

Jag ska på julpyssel i skolan imorgon, sen chilla & julklappshandla i två dagar och vips så är det julafton.
Dagens sötaste citat av Natalia föressten, när vi sa hejdå vid tunnelbanan: "Nu vill jag inte ha jullov längre för då kommer inte vi träffas varje dag." Hjärtat.


you will never bore me.

det finns så mycket bra med att vara i ett förhållande, det förhållandet som jag har just nu. vi kan sitta tysta bredvid varandra i soffan utan att det känns konstigt på något sätt, jag kan krypa upp hos honom när jag vill och han ifrågasätter ingenting. vi kan ligga på golvet och brottas och kittlas och skratta så mycket så att vi inte får luft. och om man kan göra det efter nästan två år av tvåsamhet, ja då tror jag att man aldrig tröttnar på varandras närvaro. det finns inte måga tillfällen då jag känner att jag hellre är själv än med honom, för det spelar ingen roll, jag är lika mycket mig själv hur som helst. det är bara dubbelt så roligt när han är med, ha någon att berätta alla småsaker för, berätta saker jag kommit på under dagen, hur bra jag lyckades på provet eller vilken konstig kille jag såg på tunnelbanan.

everytime I see something beautiful I wish you could see it with me.

fuck-me-boots

Sjukt vad man fastnar framför Filip och Fredrik när man väl börjat kolla, man måste liksom se vad som händer.
Med det sagt så ska jag berätta vad jag har gjort i helgen, efter i fredags alltså för det vet ni ju redan. Igår blev det mysig hemmakväll med älsklingen, en riktig standard med nattkäk, gå ut och möta honom i snöstorm och Ben&Jerry's.
Idag såg jag äntligen Harry Potter med syrran. Jag tyckte den var bra, mycket bättre än den förra. Den var värd att se tack vare scenen när Hermione och Harry dansar. Det var fint. Och scenen när alla olika Harry's strippar i början, klockrent. Ni vet en sån där söndag då man inte orkar göra någonting, ligger i soffan tills klockan blir fyra och man sakta börjar klä på sig för att ta tag i livet.

Nu är det en, en, en, en enda skoldag kvar att kämpa sig igenom. Tisdagen är bara avslutning.


helg.

Dom senaste dagarna har varit väldigt spännande och fulla med nya upplevelser och bus, alltihop tillsammans med min lilla Natalia. Igår hängde vi med ett gäng sköna människor och det var kul att vara med om något annorlunda. Jag känner mig också så himla stressad och förvirrad, måste köpa julklappar, fixa klart det sista i skolan och fixa mitt liv.

Idag har jag bara tryckt i mig ungefär hundra kilo Geisha, lite pannkaka och sånt där mysigt. Lördagskväll, härligt. Får se vad den har att erbjuda.


look up to you.

Hittils har min dag bestått av:
  • ett fyspass på idrottslektionen
  • en 1 timmes lång bussfärd genom hela stockholm
  • yttest lite naturpugg
  • snöblött hår
  • en dusch
  • några stekta ägg

Så kan en vardag se ut. Snart ska jag springa iväg och äta julbord med Natalia, vi hörs!



toothpaste kisses






Lend me your hand and we’ll conquer them all.

Jag vill inte att något ska förändras, egentligen vill jag ha det just såhär föralltid. Jag vill inte vara en jobbig flickvän som börjar gråta klockan 12 på natten när vi ska sova bara för att jag känner mig helt hopplös. Men att en lite obetydlig mening kan göra så ont att höra, som ett knytslag i ansiktet, det visste jag inte. Och den borde inte gjort det, allt blev bara så svart på vitt. Men jag ska vara glad, jag har en kille att ringa, en väldans bra kille också. Sen har jag kompisar som jag kan luta mig mot på bussen och planera helgen med. Men sen när uppskattar man det man har? Inte ofta. Synd.

sometimes i wonder if the things that remind me of you, remind you of me.

den här låten är magisk

och eva, jag hänger mig för kärleken

Idag var det jättefint ute när jag vaknade, så jag tog lite bilder. och trots den bitande kylan så njuter jag av denhär årstiden, fullt ut.

Just nu lyssnar jag på uppsnärjd i det blå (happy-goes-lucky-musik) medans min syrra flätar mitt hår. Cosy.




Her long hair flowing, in the midwinter wind

kvällens cravings





bruna ben, jeans-shorts och fiskbensfläta

så många illusioner som har rasat och så långa vägar kvar.







När man har tråkigt i skolan kan man alltid ta lite egobilder på toan. Sen kan man sätta sig på närmaste buss och åka hem till en pojkvän, äta god mat och brottas lite på golvet. Sen kan man lyssna jättehögt på massa mainstream partymusik och göra allt utom att plugga. Det är härligt det.

jag har famlat i mörker men i dig såg jag ljuset.





Såhär ser jag ut idag.

Har fått en ny mobil, HTC Gratia, så nu lär ni får se mer bilder! Hurra!

born 2 chill





Såhär vill jag bo någon dag. Stor säng, galet stora fönster rakt ut mot havet. Sen ett tak man kan sitta på i solnedgången.

nothing gold can stay.

“Nature’s first green is gold,
Her hardest hue to hold.
Her early leaf’s a flower;
But only so an hour.
Then leaf subsides to leaf.
So Eden sank to grief,
So dawn goes down to day.
Nothing gold can stay.”


-Robert Frost

 

(dikt från boken "the outsiders". fastnade för den på något sätt.)

I’ve been waiting my whole life. i just don’t know what the hell for.



The Terminal.
Den här filmen såg jag och Elliot igår, den gick på tv. Så himla gullig film. Både sorglig och rolig på samma gång, klart sevärd.

i can see it in your eyes.

Yes, och då var Idol över för iår. Jag och Cassandra följde det med spänning såklart med coca cola och marianne godisar. Yummie. Och vinnaren, Jay, var ju faktiskt rejält jävla grym så inget att klaga på där.

Imorgon ska jag på adventsfirande med glögg och grejer hos pojkvännen och sådär, blir finfint.


det är du och jag

Jag tror du diggar mitt koncept för du rullar bredve
En trygghet i djungeln när jag går i mina skor
Som betyder allt för mig mycket mer än du tror
En som klappar mig på kinden, säger allt blir ok
En som backar mig trots hinder det e en grym jävla tjej

Skönt gung med bästa Petter är vad jag lyssnar på idag.

I'm dancing in the room as if I was in the woods with you


dans kan vara så vackert.

I must become the lion-hearted girl

Jag är trött! Väldigt väldigt nära på att somna till Glee avsnittet jag såg nyss var jag, men tvingade mig själv att vara vaken. Ska ner och handla lite, äta middag och sen blir det Idol-finalen med Cassandra. Det känns lagom ikväll.


dream a little dream with me

jag har nationellt prov i matte b imorgon. varför känns nationella prov mycket seriösare än vanliga? i don't know, jag vet bara att jag inte kommer plugga ett skit, mest för att jag istället prioriterar en ordentlig natts sömn och soffhäng med elliot och syrran med en mamma som slår in julklappar i köket som luktar hyacint.

december är fan en av de finaste månaderna, tycker jag.


NÄR TIDEN ÄR RÄTT SKA JAG PLOCKA UPP DIG


Do you have a light, can you make me feel alright?

Idag har det varit lite sisådär. Inte helt på topp alltså. Men dagen började iallfall ganska fint med att jag och Elliot vaknar hos honom, båda har lite sovmorgon, vi sätter oss på varsin sida av köksbordet och läser varsin bilaga ur DN. Jag kultur och han ekonomi. Det är så det brukar bli. Jag äter frukost och han är inte hungrig på morgonen, tar bara ett glas juice. Jag går upp direkt och han tar ungefär en halv timme på sig att komma upp ur sängen. Vi är ganska så olika på ett sätt, men det är väl bra. Vi är ju så lika på så himla många andra sätt.

Nu äter jag apelsin som är en sådan otroligt underskattad frukt, seriöst, när den är sådär lagom mogen och lagom söt så är det det godaste ever.
Nu ska jag nörda mig framför Paradise Hotel. So long suckers.

maybe the feelings just went away

Jag såg nyss My Blueberry Nights ihopkurad i soffan med katten och en stor frukost framför mig. Så värt.

Den var fin och Jade Law är snygg, han spelade en ganska adorable roll, en engelsman som tog hand om en heartbroken tjej och gav henne hemmalagad blåbärspaj på hans café. Han hade lite för stora drömmar som han hade fått stoppa undan och öppnat ett café istället.






fashion, put it on on me







Ball Brud.

Modell för Bec & Bridge

på en betonglagd äng stod vi.

Idag skulle min baby ha gjort mig sällskap här hemma, men så blev tyvärr inte fallet. Men det är endå en rätt bra kväll, för vet ni vad? Jag har studiedag imorgon. Och studiedag kan vara det bästa som någonsin uppfunnits, speciellt när det infaller på den längsta skoldagen man har i veckan. Hade tänkt hitta på något ikväll men det verkar bli hemmakväll. Jag och skolböckerna då. Men, tror dom/jag får vila lite tills imorrn faktiskt.

Vet inte hur jag ska utnyttja min day off på bästa sätt. Skridskor i kungsan, sova till 12 och titta på hundra filmer, göra alla läxor som borde göras, bio eller lång fika med Elliot? Svårt det där. Om ni har tips är det bara säga till.


try to stay awake

Idag har jag varit på andra adventsloppis, hjälpt mamma i tvättstugan och ätit supergod sushi och thaibuffé, så otroligt gott var det. Blev så mätt att jag trodde jag skulle dö, allvarligt, vet inte hur mycket jag åt. Sen har jag mest legat hemma i soffan och halvsovit framför dåliga filmer och ätit hårt julgodis. Perfekt söndag alltså.

Gårdagskvällen hos Martin var lyckad, jätteroligt verkligen, till en viss punkt då det blev lite strul med när man skulle åka hem, om man skulle åka hem och så vidare. Men det löste sig och jag somnade gott bredvid min man hemma hos honom.

Nu sitter jag bara och tittar ut på snön som faller och tänker på min hemtenta som ska vara inlämnad imorrn. Manligt och kvinnligt ledarskap, inte världens roligaste ämne.


ögongodis på hög nivå

love is too big for just one nation

Har stått på öppet hus i min skola hela dagen, roligt faktiskt. Vi varvade allt pratande med julmust, kaffe och mackor. Och nu har jag en hel lördagskväll framför mig med massa kul, hoppas jag. Ska möta upp min pojke, Gustav och Micha och åka hem till Martin, lär bli awesome.


you arrive in the rising sun

Idag råpluggade jag verkligen på studiepasset, och gud vad fort 4 timmar gick då. Vi hade redovisning medans snön föll på utanför fönstret. Och vet ni, jag har inte tröttnat på den än. Än så länge älskar jag den.

Just nu har jag en sån där underbar fredagskväll, har ätit hemmagjord pizza, lantchips och kramat om en pojke i randiga långkalsonger. Jag och den pojken sitter nu och äter lite godis, väntar på att se vem som åker ut ur Idol och lyssnar på Pendulum Live.


flashbacks



Så himla bra film!
Den bästa sommaren

-

Och jag tror alltid vi ska lyckas.

Men plötsligt släpps alla bomber
och återigen förlorar vi vårt eget krig.

the toad to christmas is my favourite road to walk on

Det här är dagen då jag insåg att jag har sjukt mycket plugg som ska bli klart innan jullovet, men ingenting jag känner mig stressad över. Det finns tid att göra det, tänker jag, man klarar sig alltid. Inte det bästa jag vet, men what to do. Det här är också dagen då nedräkningen till julafton börjar, den första december.

Annars har denna (brutalt jävla kalla) onsdagseftermiddag spenderats med några flickor på ett varmt café vid fridhemsplan. Vi åt chokladkaka, drack té och pratade om hur våra liv ser ut idag. Vi har ju knappt träffats på drygt ett år några av oss, så det var faktiskt välbehövligt och trevligt. Vi ska bland annat dra till Peace and Love festivalen i sommar några av oss, och vad som än händer, så SKA jag dit. En sak jag bestämde idag. Och så var det med det.



RSS 2.0