ive got ice in my veins blood in my eyes hate in my heart love in my mind









MIDSOMMAR


Det känns så fint att vara vid liv, en dag till.

Idag var jag på en underbar 18års fest i Tumba, det var uppträdanden och hur mycket mat som helst i över 6 timmar. Noelle var födelsedagsbarnet och jag dör så söt hon var, som alltid. Sen stressade jag hem för att slänga ner min packning i en stor campingväska och jag tror faktiskt att jag är ready to go nu. Imorgon bär det av, och jag dör av pepp! På riktigt. Nu ska jag duscha och fixa lunch jag ska ta med mig imorgon, sen ska jag försöka sova. Åh livet livet livet.


And it's I who am ready. Ready to listen. Never tired, never sad, never guilty.

Jag såg nyss filmen "I'm not there" som handlar om Bob Dylan. Detta klipp är så vackert, och blir ännu vackrare med musiken i bakgrunden. Och att Heath Ledger är med såklart.

Som någon hade skrivit i kommentarsfältet, "Heath Ledger, you break my heart over and over again".


SCIENCE AND PROGRESS DO NOT SPEAK AS LOUD AS MY HEART.

Jag försvann ut till landet i två nätter för att fira midsommar på traditionellt sätt efter att ha spenderat en regning natt hemma hos älsklingen. Nu borde det inte regna på flera veckor tycker jag, så mycket regn som det redan har kommit. På landet åt jag jordgubbar med glass och fick världes chock när jag mötte Johannes och Jessica vid midsommarstången, hade ingen aning om att han också har landställe ute i lilla Herresta. Visste inte att någon kände till den lilla hålan. Men mysigt blev det iallafall, fick bliskjuts till dansbanan där de blev några danser med lillkusinen.

Nu är jag hemma och allt jag har i huvudet är vad man behöver ha med sig för att klara fem nätter i tält. Det kommer bli helvetes jobbigt kan jag gissa, men samtidigt det roligaste någonsin. Jag har nyss klippt sönder ett par jeansshorts och proppat necessären så full att den nästan spricker. I övermorgon bär det av. <3


hjärtat slår, det slår skiten ur mig. bokstavligt talat.

Peppen i att det är peace and love om mindre än en vecka är otrolig. Peppen i att om 5 dagar sitter jag, trött men antagligen glad som fan, hand i hand med min älskling på en varm buss med hundra andra festivalsugna människor. Peppen i att spelschemat är uppe och att jag får se Håkan Hellström för andra gången i år är bäst. Peppen i att ha alla underbara människor samalde på ett och samma ställe i drygt en vecka och glömma alla krav, den är galen.
Nu händer det alltså.


Look at these eyes, baby blue, baby just like yourself

Nu åker jag in till stan för att äta i Kungshallen med tjejerna från klassen.
Om jag hade en webcamera skulle jag ta lite töntiga egobilder nu, men det har jag inte så slänger upp lite bilder på vad jag har på mig istället.




But you're so young and I'm so young too so let's get beer and find something to do, and when we're done and nothing else is that fun, we'll go to sleep and I'll wake up next to you


Lets get rich and buy our parents homes in the south of France

 

Det här är den gulligaste låten jag någonsin hört tror jag.


Well you might be a bit confused
And you might be a little bit bruised
But baby how we spoon like no one else
So I will help you read those books
If you will soothe my worried looks
And we will put the lonesome on the shelf

AND I WANTED MORE THAN I COULD STEAL

Jag måste bara säga en sak, jag har nog aldrig skrattat så mycket som jag gjort den här morgonen. Övertrötthet och roligt folk är en fin kombination. Jag vaknade upp hemma hos Raffe efter en förträfflig kväll som innehöll asgoda grillade hamburgare, snack om både förhållanden och det ena och det andra. Idag gick jag runt i Spånga (efter att ha ätit hamburgare ännu en gång, mums) med Elliot och Gustav, det var som sagt det roligaste på länge. Vi irrade runt, in på Lidl och köpte 4 kronors cola och chokladpudding och sen vidare, ramlandes in på pendeln. Herregud vilken morgon. Nu äter jag köttfärssås med min söta mamma efter att ha sovit en välbehövlig timme, livet alltså, ibland kan jag inte låta bli att älska det i all sin enkelhet.






skinnis

Igår var jag på skinnarviksberget med en bästa vän och en gammal vän, vi slog oss till sist ner där efter att ha promenerat runt hela söder i flera timmar. Kan bero både på mitt dåliga lokalsinne och på att vårt sällskap inte kunde bestämma sig för vad de ville göra med kvällen.

Just nu är vädret helt galet och jag vågar knappt titta ut, det har regnat exakt hela dagen. Men jag ska snart ta mig ut för att åka till Raffe för att fira honom som är den nästa i ledet att fylla 18, det blir nog roligt, som alltid hos honom!


But if the summer's wasted, how come that I could feel so free?


when I said 'I can see me in your eyes' you said 'I can see you in my bed'


-

now i’m even losing my name—it was getting shorter and shorter all the time and is now: yours

you must be a football coach the way you got me playin the field

Igår såg jag på The OC från det att jag vaknade tills klockan 6, jag fällde en tår när Seth ljög och sa att han inte älskade Summer längre och jag rös av välbehag över hur förbannat snygg Volchock är. Sen drog jag på Step och senare ägnade jag kvällen åt att äta pasta och lyssna på musik med Elliot. Med ett duggregn som föll utanför fönstret duschade vi tills badrummet fylldes av ånga och tills vi båda slocknade i sängen. Han är det absolut bästa jag har.

Idag köpte jag världens finaste klänning på Topshop och sen hängde jag med Frida i stan. Jag hann också med en långmiddag på restaurang med pappa och Emma och nu är det film med Channing Tatum som står på schemat. Lycka.


Det känns som om vi är barn av en istid.


after sun.












no doubt.

Lyssnar på den här fina, avslappnande låten och kom på mig själv med att vara ganska så tillfreds. Tillfreds med livet som det är just precis nu, i den här minuten. Om någon timme, eller om jag har tur, imorgonbitti har jag säkert ändrat mig igen, men just nu vill jag alltid ha juni två tusen elva. Eller nej, för jag vill ta studenten & åka på peace&love, men ungefär så.



when was the last time you did something you believed in?



Lyssnar på The Kooks nya och går sönder lite över hur bra dem är.
Annars sprang jag och köpte lunch idag för att sedan lägga mig i solen i några timmar, det skule jag inte gjort då jag är helt knallröd nu. Men det blir väl fint imorrn, eller nått. Annars har jag varit med Frida i några timmar, fikat och fixat leg till henne. Alltid asbra när man är med den tjejen, är kul att ha sånna vänner. Sen började det regna och jag åkte hem för att äta middag med pappa, kyckling och potatissallad är mums.


beauty for me is unexpected things you fall in love with.


Love is just a history that they may prove, and when you're gone I'll tell them my religion's you

Nämen titta vad tidigt man kan vara uppe en sommarlovsmorgon! Vaknade av mig själv vid 9, inte illa. Nu har jag hela dagen ledig framför mig, tänkte köpa lite lunch och lägga mig på gården och sola. Först ska jag nog se klart en film jag började med igår och fundera lite på min pack-lista till peace & love, det närmar sig med stormsteg. Om två veckor är vi där.

I söndags hängde jag med Frida och lite annat folk i rålis, det blåste men vi försökte vara glada ändå. Sen träffade vi några turister i skateparken som vi hängde med och även träffade igårkväll på en liten fika. Alltid roligt med nya människor och nya upplevelser.




-

Jag berättar för tjejen i parken om hur mycket jag tycker om honom, hur kär jag är trots att två år tillsammans har passerat, att jag vill träffa honom nununu. Han visksjunger egenskrivna kärleks sånger tätt mot mitt öra hela vägen från västerbroplan till roslagsgatan, jag blir tårögd, sen fnissar vi och skriver små meddelanden till varandra på kubbpjäser. Han skickar söta sms och han bär mina skor när jag fått skavsår och han låter mig till och med ha hans skor istället, trots att hans strumpor går sönder. Vi ligger och tittar ut på himlen genom mitt vidöppna fönster och han säger att han vill stanna i sängen hela dagen. Det vill jag också.

du frågar älskade dom dig ikväll? jag svarar dom älskar mej bara nu, den enda som verkligen älskar mej är du.

Igår hängde jag i kungsan med några fina tjejer, vi dansade till afrikansk musik tills vi nästan smälte bort av värme. Då begav vi oss istället mot rålis där jag träffade både nytt och gammalt folk. Det dansades framför en bil med feta högtalare i bakluckan, det var nog sommarens höjdpunkt hittils. Den bilen borde alltid finnas till hands, så smart. Klockan 1 fick jag sällskap av min fina pojke och vi gick hemåt, vi pratade om vacker musik och delade på en kycklingpizza från seven. Så borde alla kvällar avslutas tycker jag.

Idag har hela dagen spenderats med anna på en gräsmatta i kristineberg. När vi var färdiga med solen åt vi pizza i skuggan på en uteservering och vandrade sen vidare hem till henne där vi spelade in musikvideos, duschade med kläderna på och åt piggelin. Underbar dag.








love has already torn us apart, now let's enjoy the division

Jag såg precis filmen om Ian Curtis, sångaren i Joy Division. Vilket liv han levde den mannen. Bra film och jag känner mig lite mer allmänbildad nu, och lite smartare överhuvudtaget. Filmen visade verkligen en riktig, en äkta bild av kärlek. Så som den är på riktigt, oförklarklig.








Don't take life too seriously, no one gets out alive anyway.

Igår åt jag makaroner på elliots balkong klockan 5 på morgonen efter en himla kul kväll på Långholmen. Vi åt jordgubbar, lyssnade på "om sanningen ska fram" i rassliga högtalare och följde fnittrandes med varandra upp till koloniområdet för att byta om eller kissa.
Idag var jag på intervju för sommarjobbet och nu är jag rejält trött och taggar inför en lång natts sömn, men först lite film med älskade mamma.








Someone told me it's only the end of the world

Jag har sommarlov. Alltid denna konstiga känsla när man åker hem från skolan för sista gången innan sommarlovet, det är liksom otrolig glädje blandat med någon slags tomhet. Fint är det iallafall. Ikväll firar jag detta på en filt på Långholmen med de bästa av vänner. Can't wait!


Heartbreak, I'm not holding your hand any more, why can't you understand? Euphoria, take my hand

Så har man fått sommarens första solbränna idag då, på nationaldagen och allt. Har varit ute i solen från sen strax efter 12 ända tills 5, skönt som attans var det. Det började med Frida, svenska flaggor, melon och korv i rålis för att sedan fortsätta med ett gäng andra sköna killar som badade på lilla essingen. Riktigt underbar sommardag, det kändes som en liten försmak på hur sommaren kommer bli, helt jäkla fantastisk.


I'm not much for dancing, but for you I did.

Det blir inte mycket bloggande när termometern står på 37 grader i solen och sommaren är här på riktigt. Det är juni och jag kan inte riktigt förstå lyckan i det. Jag får sms där det står "bada, sola, grilla, festa" klockan 7 på morgonen och jag går ut nyvaken och lägger mig på en handduk på gräsmattan och varje lite del av mig njuter av solstrålarna som träffar min hud och att det inte är februari och ishalka ute. Jag pratar festivaler och umgås med folk på balkonger i vasastan, jag dricker kaffe som världens bästa har gjort och jag grillar hamburgare i skuggan på gården medans jag läser veckotidningar. Jag dricker frappino i rålis och äter små små jordgubbar som smakar smultron som jag köpt i ståndet vid stadsbiblioteket. Jag pratar med gamla gubbar med vitt hår som sitter på bänkar och jag ler åt studenterna på flaken. Jag åker ut till bromma med Anna på ett kalas där det hänger lampor längs väggarna på altanen och folk ligger på luftmadrasser och kramas. Jag åker hem till honom klockan tre på natten, somnar tätt intill och jag sitter i en trappa när solen börjar gå upp och pratar om viktiga saker med fina människor. Jag lyssnar på Winnerbäck i ett ljudsystem som hörs i exakt hela lägenheten och jag sjunger med till håkan med ett gäng människor som verkligen vet vad bra musik är.
Så ser min vardag ut just nu, och jag älskar det med hela mitt hjärta.

RSS 2.0