unusual you

Idag har jag köpt en plattång och två modetidningar (känner mig fett ytlig, jag gillar't) + fikat hemma hos Anna. Sen har jag attendat några studentskior också, det börjar närma sig med stormsteg så att säga. Nu ska jag bädda ner mig och försöka få en skön natts sömn, vore första gången på ett tag isånnafall.

Förövrigt älskar jag att bo precis bredvid två fotbollsplaner, alltid liv utanför fönstret, dag som natt.


We're at war with terrorism, racism, and most of all; we're at war with ourselves

Skolan har dragit igång på allvar igen och jag skriver psykologi läxor och tänker för mycket, som jag alltid gör. Jag har svårt att sova för jag tänker för mycket. Jag kan inte längre romantisera tillvaron som jag brukade göra förut. Kommer tillbaka när jag har mer att säga.






2 år och 6 månader.

Wish I could take your lips with me, on the road wherever I'd be.
I'd kiss you goodnight in the far off moonlight.
Wish I could take your lips with me, listen to your little voice sing along with the radio.
I wish I could take your eyes with me, show you all the things I'd seen.
My favorite Mexican bar, over every lit bright stars.
Wish I could take your eyes so blue. My second favorite part of you.

"koffein är för mjukgörande för själen för att väljas bort."

Ingen vila den här helgen inte. Igår körde vi igen, fast vi var hur otaggade som helst i början. Men det är just sånna kvällar som faktiskt kan sluta så bra. Vi satt en lång stund ute på Max altan i mörkret, skrattade oavbrutet och svepte massa kaffe. Lite senare blev det deeptalk med folk, några klasskompisar kom dit helt random och till sist, såklart, dans dans dans. Maskinen på högsta volym och varma kroppar en lördagskväll, awesome.



När hösten kommer och tiden gått för fort, när allt känns på rutin och redan gjort


Lite såhär vill jag se ut i höst.
Enkelt, helt enkelt.
Stickat är en favvo just nu.

baby vi skapar turbulens, finns inget ta det lungt ikväll

En lunch på grillen med pojkarna och en dusch senare sitter jag nu här och återhämtar mig efter gårdagen. En himla rolig kväll hemma hos Tobbe blev det, den började med kräftskiva gånger tusen, vi hade hattar, haklappar, lyktor och takpynt, hela rubbet (vi köpte en påse som hette just "en påse fest" och det hade vi väldigt kul åt under kvällen). Alla kom inte riktigt överens med kräftorna, min pojkvän till exempel, men det gick bra ändå. Sen trillade mer härligt folk in lite hur som helst och det slutade med dans runt i vardagsrummet.








för redan glömda besvikelser

Just nu är jag i extas över att ha fått min första riktiga lön någonsin, om man bortser från lite småjobb här och där. Jag är så himla glad och bättre överraskning till helgen kunde jag knappt fått, helsike vad bra det är! Och det som är ännu bättre är jobbet jag gjorde för pengarna, hur enkelt och trevligt som helst! Matriell lycka.


I will never win this game without you

Skriksjunger-dansar till Beat It medans jag lagar tacos och pratar om mutationer på lunchen. Slängs tillbaka i tiden till Borlänge och juni när jag hör resten av ditt liv - livet leker helt enkelt.
Nu ska jag äta framför True Talent, nördivarning.



gah-snygg

when butterflies are in love, do they feel humans in their stomach?

Nu är det igång igen. Rutinerna. Men denna vecka vägrar jag inse det lite grann, visst, jag går upp och är i skolan i tid men i mitt huvud är det fortfarande sommar. Det ska jag låtsas i helgen på Bellas kräftskiva, ska bli så roligt alltså. Äntligen lite riktig fest!

Nu ska jag somna till en romantisk komedi, älskar't.


tankeställare

"Den där känslan som är så svår att formulera. Som skapas när ens pojkvän helt plötsligt vaknar upp och säger “Jag är så himla kär i dig med det känns inte rätt”. Den här härliga förvirringen. Det fina med den upptäckte jag precis. Att man får omvärdera och ge sig själv en chans att börja om. Och ge sig själv fina saker, glittrande saker som gör en glad. Och fina nya vägar att gå, som man inte ville gå när man var två. För man vill inte lämna bakom. För man tänker mer på dom än dom på oss."

och du är vintergatan i mig







länk

feberfrossa i väggarna

"staden med feberfrossa i väggarna. staden som format min famn. staden som berusar och brikar ibland, men tömmer och sinkar i första hand. staden under taken på gator utan okända ansikten. staden som sover och slumrar. staden där alla är samhällare, esteter eller nördar. staden med den vackraste regnbågsgatan. staden mellan berg och skyar. staden utan köpcenter och folkmassor. staden som river, skapar nostalgiångest och kryddar för starkt eller svagt . staden för sprängfyllda tonårssjälar, livsnjutande pensionärer, lekande dagisbarn och alla personer i mitten av något. staden jag slår ner med knytnävar, men förlåter på grund av den vackra solnedgången. staden alla flyttar från. staden jag ska lämna. staden som är jag, men också den stad som inte är som mig. staden som är mellanhanden, radavståndet och den oskrivna lagboken. staden som fångar mig i fallet, men rinner genom handens fem fingrar vid horisonten av havet."

- alltipasteller

You're my James Dean, you make me feel like I'm seventeen









lyssnar på lykke och blir på lite smått partyhumör sådär va

I live with blinders on, you're the only thing I see

Så här fort har det nog aldrig blivit höst förut. Det är inte ens september och jag frös röven av mig när jag satt ute klockan 9 igår på utebion, inte okey.
Idag åkte jag hem från skolan efter en timmes introduktion, köpte med mig sushi och beställde hem lite böcker från bokus. Sen såg jag filmen Bad Teacher, se den inte. Inte alls bra.


och det var sommar i en sekund

Denna söndag strax innan skolstart vaknade jag upp i Cassandras stora säng där vi låg och pratade i flera timmar samtidigt som vi åt frukost. Som om inte det var bra nog så sken solen utanför och jag kände mig lycklig när jag slängde på mig min stora rutiga skjorta och ramlade ut på gatan för att sätta mig på närmsta buss hem till Vasastan. Nu säger jag hejdå till sommaren 2011, min sista sommar som omyndig och mitt sista gymnasie-sommarlov någonsin. Ikväll blir det Håkan-film i Rålis, och imorgon när jag vaknar upp går jag i trean. 


Cause you can't buy a house in heaven


I once had a thousand desires, but in my one desire to know you all else melted away.


precis som vanligt

Nu har jag tagit det lugnt i en vecka på den platsen i landet där jag känner mig allra tryggast. Jag har ätit yoghurt med färska hallon varje morgon, åkt på långa bilturer i spöregn, läst ut två hela böcker, shoppat på rean inne i Piteå stad, ätit mjukglass i bilen medans vi lyssnat på lugna favoriter, för första gången bevittnat en hockeyträning och fångat de (troligen) sista soltimmarna vi får i sommar.

Nu har jag en fullproppad sista sommarlovshelg framför mig, ska börja med att bege mig ut på stan för att hitta present till Julia dit jag ska imorgon. Wish me luck.


it was us against them all


talangfull tjej. avundsjuk? ja.

din hud får färg som indianer

Nu för tiden halvsover jag på mcdonalds hela dagarna med två väldigt fina personer, sen skrattar vi lite mer och leker lekar längst in i hörnet där ingen ser oss. Vi spenderar alldeles för många timmar där och berättar alla våra innersta tankar för varandra, det känns lite som en film ibland. Vi pratar om killproblem, att vara hungrig hela tiden och om hur det känns att vara sådär hopplöst kär att man inte ens kan äta när man vet att personen är i närheten. Mitt sommarjobb är alltså alldeles utmärkt.


-


"du går inte miste om någonting, tillvaron här är väldigt tråkig och allting går bara sönder: centralvärmen, telefonen och mitt hjärta."

There are no words for how it feels to dance in the kitchen at two in the morning



Mina tankar är dina tankar


vaknade imorse till världens ösregn. dagen har fortsatt att vara grå, har fördrivit tid genom att dricka jordgubbste med honung och titta på håkan dvdn, förundras över hur genialisk han är, over and over again. snart ska jag släpa iväg mig på träning och sen får vi se vad som händer. antagligen ingenting då det är en trist söndag.

You taste like whiskey when you kiss me

Hade en underbar kväll igår hemma hos Elliot med massa vänner. Först åt vi tacos i stora lass och betedde oss som en enda stor familj, "ett hem fullt av kärlek fast vi nästan slogs". Sen droppade fler personer in och vi sjöng till både Abba och Britney Spears, kastade ut kort genom fönstret och lagade mat klockan fyra på natten, samtal över ett köksbord när de är som bäst. Idag har vi pussats vid övergångsställen och helt övertrötta brottats i hans säng. Bäst.

Nu ska jag titta på Regina Spektor på tv för att få höra Samson, vackrare låt finns nästan inte.


When you feel like giving up, think of what made you hold on so long in the first place.


You can't burn out if you're not on fire

Idag har jag suttit på en solvarm uteservering nere vid kajen och det kändes precis som utomlands. Annars har jag haft den mest oproduktiva dagen på jobbet någonsin, har gjort i princip ingenting förutom att ta två timmars lunch/solrast nere vid vattnet. Sen är det fredag imorgon, det gillar vi.

we're going to hell, so bring your sunblock

att vilja erövra världen

Den här dagen har bestått av att prata med massa random roliga människor på pride som ville ta kort med oss, gå och småskratta lite för mig själv till någon komiker på scen medans jag plockar mitt skräp, se på roliga klipp från olika disneyfilmer med en väldigt värd tjej efter att vi skrattat ihjäl oss till Henrik Dorsin på allsång, längta bort till festivaler och att få höra ett gulligt, lite ledsamt "vi har inte pratat på hela dagen" på telefon.

Nu ska jag gosa med katten + fortsätta planera och älska mitt liv.


Go to bed, go out, go mad.



You look like the kind of a person who would take me to a party on the wrong side of town

Det är pride-vecka i kungsan och då är det inte alls så dumt att jobba. Och inte bara det, jag får tillbringa sex timmar per dag i solen med två asbra tjejer, och samtidigt tjäna pengar. Bättre kan man ju nästan inte ha det. Sen får jag möta upp en sommarblond pojke vid tunnelbanan och pussa på hans halva leende. Hans sneda leende, likadant som det alltid har varit. Sommaren 2011 är kanske inte så dum ändå.



RSS 2.0